ReferanserLundhs

Utsøkt interiørgrafikk for praktbygg i stein

Lundhs er nord-europas største leverandør av naturstein. Selskapets hovedkontor, og de fleste steinbruddene, er lokalisert i Larvik.

Det var til hovedkontoret i Larvik at ETN Grafisk fikk i oppdrag å levere interiørgrafikk i samarbeid med fotografen Morten Rakke. Det gjennomgående temaet i bildene var, naturlig nok, stein. Både steinformasjoner i naturen, steinbruddene og ferdig bearbeidet stein var fotografert.

Fotovegg på kontor
Fotografi montert i ett stykke. Foto: Morten Rakke

Showroom i praktbygg

Lundhs holder til i et nytt og meget påkostet bygg. Bygget har gjennomarbeidet arkitektur og interiørdesign med grønne planter både ute og inne, store vindusflater og steinfasade. Leveransen fra ETN Grafisk måtte holde den samme høye tekniske standarden.

På de enkelte kontorene ble én av veggene tapetsert med ett fotografi som dekket hele veggen. I tillegg til å fungere som arbeidssted for de ansatte ble disse kontorene brukt som showroom.

Fotovegg på kontor
Fotografi montert i ett stykke. Foto: Morten Rakke

Kunder, ofte fra utlandet, fikk se hvordan Lundhs ulike produkter tar seg ut i rette omgivelser. Det kunne f.eks. være interiørbilder fra steinkjøkken, steinbassenger i fine villaer og lignende.

For å unngå skjøter i tapetet og eliminere all risiko for fargenyanser ble disse tapetene trykket og montert i ett stykke. ETN Grafisk trykket på tapetruller med 3,2 meter bredde. Disse ble så skåret ned til takhøyde og rommets bredde i tapetrullens lengderetning.

Resultatet var en leveranse fra ETN Grafisk som holder den samme høye kvaliteten som Lundhs produkter.

Montert fotografi på vegg
Fotografi på akrylplate. Foto: Morten Rakke

Rett teknikk styrker de visuelle kvalitetene

I tillegg til tapetet leverte ETN Grafisk 10 trykk på gjennomsiktige akrylplater i opptil 2 x 3 meter. For slike jobber trykker vi motivet speilvendt rett på platens bakside. Deretter legger vi på et heldekkende lag hvitt blekk bak motivet. Når bildet sees gjennom akrylplaten forsterkes illusjonen av dybde i motivet.

I tillegg beskytter glasset mot slitasje og blokkerer UV-stråling – vi bruker også UV-bestandig farge.

Trappeoppgang med banner.
Fotografi på akrylplate. Foto: Morten Rakke

Montering er prikken over i-en

ETN Grafisk hadde ansvaret for montering av alle elementene vi leverte. Fordelingen av bildene i de ulike rommene og plasseringen i rommet ble gjort i dialog med fotografen og kunden.

Spesifikasjoner

Oppdragsgiver
Produkt og tjenester
Leveransestikkord
Fotograf
Publiseringsår
2018