ReferanserTelemark Museum

«Jeg føler rejseuroligheden i blodet»

Utstillingen Henrik Ibsen reise formidler dramatikerens omfattende reisevirksomhet gjennom tekst, visualiseringer og objekter. Telemark Museum var oppdragsgiver for prosjektet i Ibsens barndomshjem – Venstøp i Skien. Montaag Oslo stod for utstillingsdesignet og produktutviklingen.

På utstillingsveggen står det
Historiske objekter fra Henriks Ibsens barndom.

ETN Grafisk hadde ansvaret for design, produksjon og montering av utstillingsgrafikk. Dette innebar blant annet fargevalg, typografi og utvikling av grafiske elementer.

Effektivt og skånsomt med tapet

Designerne hos ETN Grafisk visualiserte Ibsens reisevirksomhet med en tidslinje der det var plassert tekst og bilder. Tidslinjen ble trykket på tapet som dekket en hel vegg.

Det er flere grunner til at tapet var det mest hensiktsmessige. Dette er en tidseffektiv måte å montere et stort antall mindre objekter – spesielt der detaljrikdom og presis plassering av elementene i forhold til hverandre er vesentlig. Det er også raskt å fjerne tapet ved demontering, så lenge man benytter et formålstjenelig lim.

Siden denne utstillingen foregikk i et vernet bygg var det også en fordel at tapetet ikke gir varige spor på veggen.

Tidslinje over Henrik Ibsens liv, på rosa vegg.
Tapet er en effektiv teknikk for presis plassering av mange objekter

Et spekter av trykkteknikker

Plukket foliert skrift er brukt på vegg over montere og direkte på montrenes base.

I tillegg produserte vi illusjonsbøker til utstillingens bokhyller. Disse ble lagd i oppskummede PVC-plater med trykket omslag. De er lette å holde og å sette inn og ut.

Illusjonsbøker ble valgt som løsning av Telemark Museum. Dette grepet ble valgt for å framheve spesielt relevante tekster, uten at det medførte slitasje på de orginale bøkene. 

Telemark museum - logo
Beskrivelse av utstillingsobjekt.
Kort i trehylle.

Presis montering

ETN Grafisk stod også for montering av utstillingsgrafikk. Dette ble koordinert med Telemark Museum og Montaag Oslo slik at deres visjon for utstillingen ble ivaretatt.

Bygget er vernet og alt er montert med varsomhet og etter avtale med Telemark museum.

Spesifikasjoner

Oppdragsgiver
Produkt og tjeneste
Leveransestikkord
Publiseringsår
2018
Interiørdesign